Olen ollut hieman huolissani auton vaihteistoöljyn määrästä, pääasiassa kahdesta syystä: Ensinnäkin vaihdelaatikon takapään jokin tiiviste vuotaa, luultavasti vaihteistonsiirtäjän stefa, ja toisekseen vaihdelaatikosta on alkanut kuulua pientä ääntä. Se on sellainen hiljainen nouseva ja laskeva, hieman vonkuva ääni, joka kuuluu vain kylmällä kelillä ja pienissä nopeuksissa (1- ja 2-vaihteella, liikkeelle lähtiessä ja moottorijarrutuksessa). En ollenkaan tiedä pitäisikö siitä edes olla huolissaan vai ei. Todennäköisesti akka panikoi taas ihan turhasta.

Käytin sitten Bemua huollossa, jossa tarkastettiin vaihteistoöljyn taso. (Olisin itsekin voinut tsekata sen, mutta koska nosturin/pukkien puute ja laiskuus.) Öljyä oli ihan riittävästi. Vaihteensiirtäjän tiiviste on onneksi niin korkealla, että jos se sieltä välistä linkoaa öljyjä ulos, sitä ei ainakaan tule kovin paljon.

Ps. Lambdan vaihdosta huolimatta kone nypyttää ja empii edelleen. Jollei vika ole ilmamassamittarissa ja/tai paskaisessa tyhjäkäyntimoottorissa, en tiedä enää mistä etsiä. Kunhan kesä tulee ja ilmat paranee, täytyy ottaa projektiksi imm:n putsaus.