guardian2.jpg

Kuskin puolen helma ei kelvannut. Isäntä sen auton sinne vei ja raportoi kotiin tultuaan, että katsastusmies oikein kaivamalla kaivoi sitä helmapeltiä ruuvarilla, ja kun meisseli viimein rusahti läpi, kaverin naamalla oli hyvin tyytyväinen ilme. Onhan se kyllä ihan totta, että pellin ei pitäisi olla siinä kunnossa, että sinne voi kaivaa ruuvimeisselillä kolon. Mutta silti se tuntui vittuilulta päin naamaa.

Lisäksi katsastaja oli heti kättelyssä nakannut kojelaudalla olevan muovilohikäärmeen hanskalokeroon. Se lohikäärme on ollut mun joka auton kojelaudalla tähän mennessä automaskottina, eikä se ole häirinnyt minun ajamista millään tavalla, mutta katsastusmiehen näkökenttään se ilmeisesti kävi jotenkin tosi pahasti.

No, taidanpa vaihtaa katsastusasemaa. Voisin viedä tuon ensi vuonna sinne Plus-Katsastukselle, jossa Alpinweiss kävi kevättalvella. Siellä ainakaan juuri se katsastaja ei nyrpistänyt nokkaansa 25 vuotta vanhalle autolle, vaan suorastaan kehui, että onpa hyväkuntoinen ajokki näin vanhaksi. Tai ehkä tuo punaisen viimeisin katsastaja oli bemarienvihaaja. Minä voisin kuvitella toimivani katsastajana samoin, jos nenän edessä olisi joku aataminaikuinen Opel Paskona.

Joka tapauksessa oli ehkä ihan hyvä, että kuskin puolen helmaa piti vielä korjata; sieltä löytyi ylläri. (Siis taas. Ylläri tämän auton kanssa olisi se, jos ei löytyisi ylläreitä.)

Käytännössä helman koko takakulma oli muovailtu kitistä. En parhaalla tahdollanikaan keksi, miksi kukaan on nähnyt sellaisen vaivan kitatakseen helman, kun sen olisi voinut paljon helpommin - ja laillisesti - tehdä pellistä. Ei tuota ainakaan missään korjaamolla ole tehty, koska en usko, että mikään korjaamo suostuisi moiseen. Minun käsittääkseni helmapeltiä ei saa korvata ruiskukitillä.

Tältä ne näyttävät nyt:

20150816_105145.jpg

20150816_105128.jpg

Eihän ne nätit ole (tosin nätimmät kuin aikaisemmin), mutta saavat kelvata niin kauan kunnes ostan kokonaan uudet pellit noihin helmoihin. Schmiedmann ainakin myi niitä suht järkevään hintaan.

Uusi yritys seuraa ensi viikolla. Jos sieltä löytyy vieläkin reikä, niin minulta taitaa revetä pelihousut. Isännän pöksyistä puhumattakaan.