No niin. Tänään purettiin autosta oikea takapyörä ja jarrusysteemiä ja katsottiin mitä pyöränlaakeri on syönyt. Parempien kesärenkaiden vaihdon jälkeen Bemulla ajaminen on tuntunut lähinnä siltä kuin istuisi sähkövatkaimen kyydissä, joten minä sitten päättelin, että kaikki ei ehkä ole ihan kunnossa.

Minä epäilin, että yhdessä renkaassa - siinä apparin puolen takarenkaassa - on runkovaurio tai jotain muuta, koska se oikeasti tuntui ratissakin siltä kuin kyseisen pyörän vanne olisi ollut soikea. Rengaskone näytti kuitenkin tasapainoisia lukemia joka pyörän kohdalla, joten aihetta oli vähän raapia päätä, etenkin kun pyöränlaakerissa ei tuntunut välyksiä rengasta heiluttelemalla.

20140429_183204-normal.jpg

Purkuhommia, purkuhommia... Otettiin sitten koko pyörä pois ja jarrulevy kanssa. Testattiin pyörä uudestaan. Nollia tuli taas koneesta, eli kaikki ok. Jarrulevy itsessään oli oikea kauhistus, urille kulunut paskainen ja ruosteinen hirvitys, ja sitä piti vähän putsailla ennen kuin sen saattoi laittaa takaisin.

20140429_183233-normal.jpg

Vasta, kun putsattu jarrulevy oli paikallaan, huomattiin selvästi, että kyllä siinä laakerissa perkele vie on väljää ja vaikka kuinka paljon. V selitti asian minulle niin, että kaikki se moska siellä jarrulevyn välissä piti tavallaan koko systeemiä paikallaan ja esti välyksiä tuntumasta pyörää heilutellessa. Tai niin minä sen käsitin. Kun jarrulevy sitten putsattiin, laakeri pääsi liikkumaan, ja sitten se heilunta tuntui selkeästi.

Kyseinen aparaatti vaihdetaan toivottavasti perjantaina. Lambda-anturin asennus saa odottaa, kunnes laakeri on vaihdettu, koska minähän en tuolla täryporalla lähde ajamaan neljääkymmentä kilsaa P:n luokse. Ja kaiken kukkuraksi etupäästäkin on jotain mennyt, todennäköisesti joku nivel, koska auto on alkanut puoltaa ja nykiä rattia oikealle välillä aika rajustikin.

Perkeleen perkele näitä autoja...

20140429_183116-normal.jpg

Ps. On kevät ja kyllä huomaa, että meikäläisen bemari seisoo just parin koivun alla!

Pps. Tuo etupuskuri on ihan hirveessä kunnossa.