Kerroinkos jo, että punainen piru tiputtelee bensaa? Tiesin sen jo ostaessani, että siinä vuotaa hiukan jokin letku tankin peräpäässä, mutta lähinnä silloin, kun tankkiin laitetaan yli 40 litraa polttoainetta. Nyt selvisi jotain muuta. Tosin en sitten tiedä onko vaiva pahentunut tänä aikana vai oliko se noin paha jo edellisen omistajan aikaan, jos hän ei vaan jaksanut tsekata tilannetta kunnolla.

Käytin autoa läheisellä tutulla huoltamolla. Mekaanikko V nosti auton takamuksen ilmaan ja ryömi tankin alle tutkimaan. Minua vähän huvitti ja hirvitti kuunnella niitä kommentteja, mitä sieltä alkoi tulla: "Mitä ihmettä tänne on oikeen tungettu...? MITÄ letkua täällä on?... Mihinkä tää letku menee ja mistä se tulee? Täähän on kuule hapertunut tästä kohtaa melkein puhki, tää tihkuttaa bensaa ihan huolella..."

Sinne oli tosiaan vaihdettu pätkä tankin ylä- ja alapuoliskoa yhdistävään letkuun. Pätkä oli jotain kirkasta muoviletkua ja se oli kiinni klemmareilla (sentään joku asia oikein). En tiedä mitä kohtaa letkusta V tarkoitti sanoessaan että se on hapertunut melkein puhki, mutta koska minäkin sentään tiedän, ettei kirkas muovi kestä bensaa kovinkaan kauaa, niin arvelen, että se kohta lieni juurikin jossain päin tuota muoviletkua. Letku menee myöskin taktisesti tankin alapuolelta tankin päälle silleen, ettei siihen pääse käsiksi muuten kuin ottamalla tankin irti kiinnikkeistään ja laskemalla sitä alaspäin. Miten hitossa se on sinne oikein viritetty, sitä me ihmettelimme molemmat.

Mitä tästä sitten seuraa? No, minun pitää ajella tankki melkein tyhjiin ja sitten tuoda auto tallille uudestaan.

Ps. Ei ihme, että viime aikoina auto on tuntunut hörppivän bensaa tavallistakin enemmän...